Smooth

sailing.

Onze visie en vloot.


Waar wij naar streven als rederij? Een vreedzame en gezonde planeet, waarop wij mensen onze verantwoordelijkheid nemen met een duurzame levensstijl, volgens de ‘law of limited competition’. Een wereld waarin alle benodigde goederen lokaal worden ingekocht, en waarin organische en eerlijke productie de norm is. Onze moderne rederij dient als schoon instrument voor avontuurlijke mensen, gebruikt om exotisch handelswaar in nabijgelegen gebieden aan wal te brengen.

 
Afbeelding 763.jpg

Tres Hombres

Het 32-meter lange zeilschip Tres Hombres (brigantine) is al sinds december 2009 actief. Ze onderhoudt de vaarroute voor het vrachtvervoer tussen Europa, de eilanden in de Atlantische Oceaan, de Caraïben en Amerika. Het schip heeft een capaciteit van 45 ton aan vracht, met accomodatieruimte voor 7 professionele zeilers en 8 trainees.

©saskiapoelman (2).JPG

Nordlys

De Nordlys vaart zonder motor en is misschien wel het oudste zeilende vrachtschip (1873) dat nog altijd dienst doet. Het schip is actief aan de Europese handelskust. Oorspronkelijk is de Nordlys gebouwd als robuuste vissersboot, maar dankzij een metamorfose van het ruim kan ze nu 25 ton wijn, olijfolie, cider of andere goederen vervoeren. Er is ruimte voor een bemanning van 5 professionele zeilers en 4 trainees.