Cart 0
 

99%

uitstootvrij.

Koers zetten naar duurzame scheepvaart.


In 2007 zeilden 3 vrienden op het Nederlandse schip Europa. Arjen, Andreas en Jorne waren onder de indruk van de schoonheid en de kracht van het klassieke schip, dat zich voortbewoog met alleen de wind in haar zeilen. Ze zagen grote kansen voor de verduurzaming van de scheepvaart. Na hun tocht startten de Nederlanders 's werelds eerste ‘uitstootvrije’ rederij: Fairtransport. 

 
biel-morro-326858.jpg
Al 10 jaar verschepen wij unieke producten over de Atlantische Oceaan, met alleen de wind in onze zeilen.
13937973_1331961193495576_1760339681236976914_o.jpg
 

Onze missie.


Met de zeilschepen van Tres Hombres Shipping kunnen wij elke vracht voor 99% uitstootvrij vervoeren. Onze focus ligt op goederen die niet concurreren met lokale handel. Eerlijke producten zoals olijfolie, chocola, koffie, wijn en rum. De moderne scheepvaart is vervuilend voor onze planeet, daar willen we mensen bewust van maken. Zo leren we over alternatieve vormen en motiveren we anderen om onze weg te volgen.

We zien dat onze ideeën als hoop en motivatie zijn gaan dienen voor alternatief transport, overal ter wereld. Zo spelen we met onze rederij een belangrijke rol in de evolutie van het vrachtverkeer, zowel over zee als over land. Ons zeilschip Tres Hombres laat op schitterende wijze zien wat er mogelijk is, als ambassadeur van het meest duurzame vrachtverkeer ter wereld.


Als ondernemer zet je je zoveel mogelijk in om onze aarde en toekomstige generaties te beschermen. Maar op het gebied van transport doe je waarschijnlijk concessies. Vervoer is vervuilend, of het nu plaatsvindt over land, over zee of door de lucht. Wij bieden het milieuvriendelijke alternatief dat al eeuwen voor handen ligt: vrachtvervoer per zeilschip. De wind brengt je producten uitstootvrij van A naar B, net als in de VOC-tijd. Met Fairtransport investeer je in schone scheepvaart, in een schone toekomst.

Promotie op festivals en in havens

Kies je voor vrachtvervoer via FairTransport, dan bevinden je goederen zich in het ruim van de enige zeilende vrachtvloot ter wereld. Dat betekent dat deze in het middelpunt van de belangstelling komen te staan. Aan boord van onze zeilschepen Tres Hombres en Nordlys, worden je producten internationaal gepromoot. Bijvoorbeeld tijdens festivals en evenementen in havens en proeverijen. Je onderneming krijgt veel aandacht op de radio, in kranten en op tv.

Van stevige handdrukken tot internationale samenwerkingen

En heel uniek: je bent zelf welkom om je goederen samen met onze crew in te laden, te helpen met de zeilen en aan het roer te staan terwijl we varen. Ondanks ons persoonlijke karakter - wij bevestigen een afspraak nog altijd graag met een stevige handdruk - heeft Fairtransport ook het vermogen om deals te sluiten met internationale ondernemingen. We werken samen met gerespecteerde producenten en handelaren over de hele wereld.

Goed, veilig en eco-vriendelijk vervoer

Ons logistieke team zorgt ervoor dat je goederen op een goede, veilige en eco-vriendelijke manier naar je bestemming gaan, of dat nu van Engeland naar Frankrijk is, of helemaal van de Dominicaanse Republiek naar Denemarken. Onze altijd enthousiaste crew is ter plaatse om het laden, de transport en de levering van de vracht in goede banen te leiden. En natuurlijk kun je voor een behouden vaart vertrouwen op onze eigen Fairtransport kapitein.


Asset 3.png
 
Investeer in de Tres Hombres-missie.
 
 
IMG_1090_1.jpg

Word partenhouder.

Onze klassieke zeilschepen zijn publiek eigendom van aandeelhouders - in de scheepvaart partenhouders - volgens het beproefde model van partenhouders ontwikkeld ten tijde van de VOC. Volgens dit model worden parten verkocht tijdens de bouw en restauratie om een schip te financieren.


Op dezelfde manier hebben we de herintroductie van onze klassieke zeilschepen aangepakt en schalen we dat nu commercieel op. Als partenhouder blijf je betrokken bij de bedrijfsvoering van het schip. Tijdens jaarlijkse partenhoudersvergaderingen presenteert ons management het beleid en financiële verslag van het afgeronde boekjaar, en geven we een prognose voor het komende jaar. De volledige rechten van de partenhouder worden beschreven in de akte, op verzoek verkrijgbaar per post.


De koers bepalen.

Dankzij de exploitatie van de Tres Hombres hebben we sterke maritieme handelsbetrekkingen tot stand kunnen brengen in de organische/bio-dynamische productenmarkt. Deze nichemarkt groeit, waardoor we toekomstige Fairtransport schepen direct in de zeilen kunnen hangen. Onze doelen voor de komende jaren zijn ambitieus: een nieuw schip aan onze vloot toevoegen is een mooi begin.

Elk schip opereert als een module van de Fairtransport Shipping Ltd. Word investeerder en steun ons zo om sterkere handelsbetrekkingen op te bouwen, te exploiteren en te behouden.

Leerlingen leren de zeilen op doeken op zeilend vrachtschip Tres Hombres.jpeg

DSCF4706.JPG

De toekomst van emissievrije scheepvaart.

Zeilschip Tres Hombres heeft de koers bepaald naar de verduurzaming van het transport... maar dit is nog maar het begin. Ons doel is om onze vrachtvloot uit te breiden met veel meer duurzame schepen. Op die manier kunnen we onze supply chain optimaliseren en het vrachtvervoer versnellen.

Fairtransport hanteert een beleid dat enerzijds traditioneel is, anderzijds innovatief. We werken met robuuste traditionele schepen die al eeuwenlang de handelsroutes van de wereld bevaren, en ontwikkelen daarnaast innovatieve technologieën die nog nooit eerder op de oceanen zijn waargenomen.

Meezeilen.


All weather friendships.
Asset 7.png

Vaar mee en boek nu je zeilreis. 

Een volledige rondreis met de Tres Hombres is net zo avontuurlijk als een Europese trip met 's werelds oudste zeilschip Nordlys. Aan boord van een van onze klassieke zeilschepen leer je alles over het varen met lading, terwijl je de nodige eerste zeemijlen opdoet richting de titel van professioneel meesterzeiler.

De Tres Hombres is al vele malen de oceaan overgestoken. Als je wilt, kun je nog aan boord springen voor haar volgende reis! Gegarandeerd een onvergetelijk avontuur en geweldige levenservaring.

Den Helder naar Amsterdam via het Caribisch gebied met Tres Hombres!

Winter 2018/2019 - 13430 zeemijlen, 238 dagen, 12 havens

Winter 2019/2020 - 12810 zeemijlen, 209 dagen, 12 havens

Zeil mee met de Nordlys: seizoen 2019 7792 mijl, 200 dagen, 13 havens.

Neem contact met ons op voor de vaarschema's van dit jaar, de data, kosten en boekingsvoorwaarden.

Trainees

Altijd al eens willen varen op een traditioneel zeilschip? Als trainee op een van onze schepen leer je de kunst van het zeilen en ontdek je de wereld op een unieke manier. Meld je nu aan voor het avontuur van je leven!

In de traditie van het zeilen leer je door zoveel mogelijk ervaring op te doen, uiteraard binnen een goed trainingsprogramma. Uren maken, de handen uit de mouwen steken, zo krijg je het marlinspike zeemanschap onder de knie. Als je geïnteresseerd bent, kunnen we je daarnaast alles leren over navigeren, de kleine kneepjes en de geschiedenis van het zeilen.

 
Sail Along Tres Hombres.jpg
 
testArtboard 1.png

Vrijwilligers.

Onze rederij bouwt voort op het familiegevoel waarmee we deze hebben opgericht. Met hard en eerlijk werken aan de basis, en de passie en de overtuiging dat we samen alles kunnen bereiken. Vrijwilligers zijn zeer welkom om een steentje bij te dragen.

We bieden verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, waaronder bijvoorbeeld de scheepsreconstructie. Tijdens deze jaarlijkse werkzaamheden leer je wat er nodig is om onze schepen in topvorm te houden voor internationaal vrachtvervoer.

 

Contact Us

Samen kunnen we onze avontuurlijke reis naar een duurzamere toekomst voortzetten.

Naam *
Naam
Telefoon
Telefoon
Waarover wil je informatie ontvangen?
 

Ons Kantoor

Fairtransport B.V.

Willemsoord 73
1781 AS Den Helder
The Netherlands

T: +31 223 683 516